EOM_LOGO_fina_300pxl
support-someone-special

Η ΙΔΡΥΣΗ ΜΑΣ

« Οι «Ενταγμένες Οικιστικές Μονάδες» (ΕΟΜ) αποτελούν ένα από τα πρώτα οργανωμένα σπίτια ενταγμένα στην κοινότητα για ενήλικα άτομα με ελαφρά νοητική και ψυχική αναπηρία. Αποτελούν ένα ανεξάρτητο συγκρότημα διαμερισμάτων στα Λατσιά, όπου οι ένοικοι απολαμβάνουν μια ήρεμη ζωή και απεριόριστη φροντίδα. Η οικογένεια Στέλιου Ιωάννου αναγνώρισε την έλλειψη υποδομών και την έλλειψη σωστής φροντίδας της συγκεκριμένης ομάδας από το κράτος, ιδιαίτερα μετά την ενηλικίωσή τους, και χρηματοδότησαν διάφορες δομές για κάλυψη των αναγκών αυτών.

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Στόχος των ΕΟΜ είναι η αξιοπρεπής διαβίωση των ατόμων και η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Γι΄ αυτό και οι επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων που εργάζονται στον χώρο μας,  λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες κάθε ενοίκου ξεχωριστά και παρέχουν ευκαιρίες για τη μεγαλύτερη δυνατή εξέλιξή τους. Επιπλέον, διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια όλων των ατόμων. Επίσης, στο χώρο υπάρχουν όλο το εικοσιτετράωρο φροντιστές που μεριμνούν για την ασφάλεια των ενοίκων.

Οι ΕΟΜ αποτελούν μια ανοικτού τύπου δομή.  Τα μέλη της αλληλεπιδρούν με την κοινότητα, εργοδοτούνται σε τοπικές επιχειρήσεις (π.χ. υπεραγορές) και συναναστρέφονται με άτομα από την γειτονιά. Επιπλέον, η ζωή στις ΕΟΜ περιλαμβάνει εκπαίδευση δεξιοτήτων αυτοφροντίδας (φαγητό, πλυντήρια, κήπος), και μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης, όπως αγγειοπλαστική, ζωγραφική, μουσική και χορός. Ακόμα, παρέχονται συνεδρίες συναισθηματικής στήριξης (π.χ. χοροθεραπεία), σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της ψυχικής υγείας, ενώ οι ένοικοι έχουν και πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως εκδρομές, μουσικές και χορευτικές βραδιές. Απώτερος σκοπός είναι όλα τα άτομα να νιώθουν ισότιμα, χρήσιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας, που δέχονται την αποδοχή και τη φιλία των κατοίκων της περιοχής.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Όραμά μας είναι η συνέχιση και η επέκταση της λειτουργίας των ΕΟΜ, ώστε τα ενήλικα άτομα με νοητική και ψυχική αναπηρία να συνεχίσουν να ζουν ανεξάρτητα και ενταγμένα στο κοινωνικό σύνολο. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη η αύξηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά έξοδα και να πραγματοποιηθούν έργα που θα κάνουν τη ζωή των ενοίκων πιο άνετη.

Tο πρόγραμμα “Support  Someone Special” σχεδιάστηκε, για να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των ΕΟΜ μέσω μιας σταθερής μηνιαίας εισφοράς. Πιο συγκεκριμένα, η εισφορά θα συνεισφέρει στο κόστος διαμονής, διατροφής, φροντίδας και παροχής διάφορων υπηρεσιών στους/στις ενοίκους. Με μόνο μια μικρή εισφορά θα διασφαλιστεί η υφιστάμενη ποιότητα ζωής των ενοίκων, ώστε να συνεχίσουν να ονειρεύονται για το μέλλον τους.

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

SUPPORT €20
SUPPORT SOMEONE €30
SUPPORT SOMEONE SPECIAL €50
Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα είναι πολύ απλή! Συμπληρώστε τη φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία. Αμέσως μετά, θα σας αποσταλούν οι οδηγίες για τη διαδικασία εισφοράς. Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα “Support Someone Special”, θα παραλαμβάνετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ενημερωτικό δελτίο με τα νέα και τις δραστηριότητες των ενοίκων.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Τράπεζα Κύπρου
Αριθμός Λογαριασμού:
ΙΒΑΝ Νο:
CY

By submitting this form, you accept that your data will be securely stored and processed within our tools. Your data will be used with caution, aiming to give us a better understanding of your wants and needs as well as helping us to reach you with relevant information.
error: Content is protected !!